Data: 2008-09-16 17:50:34
Temat: Re: Wybuchowy przecier pomidorowy.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 16 Sep 2008 15:52:35 +0200, Prawusek napisał(a):
> <k...@p...onet.pl> wrote in message news:gaobc9$pnt$1@inews.gazeta.pl...
>
> Pasteryzować 0,5litra około 20 min od zagotowania wody, butelki 0,25 - 10
> min.
Własnie miałam zapytać, dlaczego wątkodawczyni nie pasteryzuje przecieru.
Ketchup jest z octem, więc jest dostatecznie zakonserwowany, choć ja i ten
pasteryzuję, ale przecier to już absolutnie koniecznie.
--
"(...)Zewszad rozlegaly sie surowe upomnienia:Jestes niczym,zapomnij o
sobie,zyj innymi!Gdym moje Ja po raz czwarty napisal,poczulem sie jak
Anteusz ziemi dotykajacy!Grunt odnalazlem pod nogami.Utwierdzic sie w tym
Ja wbrew wszystkiemu,z maximum bezczelnosci.(...)"
Z Gombrowicza :-)
|