Data: 2010-06-14 15:09:37
Temat: Re: ZUPA NA CAŁY ROK, ALE...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"mal" <m...@g...com> wrote in message
news:57ee0eff-43eb-4026-baf8-801b841a1863@b35g2000yq
i.googlegroups.com...
On 10 Cze, 15:55, "Panslavista" <p...@i...pl> wrote:
> Torebkę kminku wsypać do wody lub do rosołu. Można wrzucić go w woreczku
> lnianym lub bawełnianym - unikniemy wtedy odcedzania.
Jest jeszcze inny sposób - kminek mielony, ok. 1/4 opakowania. Efekt
może nawet lepszy, niż gotowanie całych ziaren, a czas zaoszczędzony.
To naprawdę doskonała zupa. Uwielbiam ją z maleńkimi grzankami.
mal
Mielony kminek daje zupę mętną. To rozwiązanie jest klarowne. Wystarczy
krótko zagotować kminek wieczorem, póżniej rano też krótko, przecedzić,
doprawić śmietaną i nalać na grzanki. Można podać z ryżem jak i kluskami
(makaronem).
Doskonała na rosole - wtedy kminek w woreczku lnianym lub bawełnianym -
po ugotowaniu woreczek wyrzuca się. Mógłby to być duży zaparzacz.
|