Data: 2005-06-13 08:47:53
Temat: Re: Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?
Od: Teapot <m...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 13 Jun 2005 06:57:18 +0000 (UTC), "Katarzyna "
<k...@g...pl> wrote:
>Kupiłam świeży szpinak i zrobiłam go następująco: usunęłam ogonki,
>pokroiłam. Następnie na masełku podsmażyłam pokrojony czosnek, wrzuciłam
>szpinak i dusiłam. Na koniec posoliłam, popierzyłam, dodałam Vegety. Póki
>był gorący to jeszcze dał się zjeść ale szybko zgorzkniał, był po prostu nie
>do zjedzenia. Co zrobiłam źle - mrożony (paćkę) robiłam wielokrotnie i nigdy
>mi się to nie zdarzyło. Pozdrawiam Kasia
Być może listki pochodziły z rośliny, która już kwitła, wtedy smak
jest ostrzejszy - gorzki ?
Pozdrawiam,
Marek
|