Data: 2012-10-31 16:55:56
Temat: Re: Zimowy gulasz dyniowo-cukiniowy
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-10-31 11:44, u...@d...invalid pisze:
> W dniu 2012-10-31 08:42, medea pisze:
>> W dniu 2012-10-30 21:38, u...@d...invalid pisze:
>> Ciekawe. Gdyby było tak jak piszesz, to jakto byłoby możliwe, że każde
>> kolejne pokolenie jest średnio o kilka cm wyższe od poprzedniego?
> Ja nic nie wymyślam, tylko przeglądam tabele wartości odżywczych
> uwzględniając znacznie więcej niż BWT, sama poszukaj i zobacz. A to, że
> kolejne pokolenia są coraz wyższe to oznaka wysokiej dostępności produktów.
>
>> Współczesna dieta jest bardzo bogata w białko (niektórzy dietetycy sądzą
>> nawet, że jesteśmy przebiałczeni), w wapń i w ogóle jesteśmy lepiej
>> odżywieni w porównaniu z zapotrzebowaniem, jakie ma współczesny człowiek
>> (inne warunki przede wszystkim pracy i bytowania niż kiedyś).
> Problem polega na tym, że mimo znacznie lepszej dostępności tych
> lepszych produktów wybieramy te gorsze. Bo komuna z karpia zrobiła super
> rybę, z szynki smakołyk, z piersi kurczaka esencję wartości ożywczych.
Chyba Ci się tutaj logika rozjechała. To z samej dostępności dobrych
produktów tak rośniemy, pomimo że spożywamy chłam, jak sądzisz?
Ewa
|