Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupa z cukinii Re: Zupa z cukinii

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Zupa z cukinii

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 10.140.94.10 with SMTP id f10mr42660qge.11.1412160315479; Wed, 01 Oct
2014 03:45:15 -0700 (PDT)
X-Received: by 10.140.94.10 with SMTP id f10mr42660qge.11.1412160315479; Wed, 01 Oct
2014 03:45:15 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
.pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!news.glorb.com!uq10no1745829igb.0!news-out.
google.com!i10ni57qaf.0!nntp.google.com!s7no130158qap.0!postnews.google.com!gle
groupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Wed, 1 Oct 2014 03:45:15 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <542bb20f$0$3166$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=83.9.59.131;
posting-account=N1s5fQoAAADh79ikLaZl6sk75TRnxCdW
NNTP-Posting-Host: 83.9.59.131
References: <542aa96f$0$12644$65785112@news.neostrada.pl>
<542bb20f$0$3166$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <c...@g...com>
Subject: Re: Zupa z cukinii
From: ikselk%g...@g...com
Injection-Date: Wed, 01 Oct 2014 10:45:15 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:357029
Ukryj nagłówki

W dniu środa, 1 października 2014 09:49:43 UTC+2 użytkownik Trybun napisał:
> W dniu 2014-09-30 15:00, FEniks pisze:
>
> > Gdyby ktoś tak jak ja miał ochotę na szybką i przepyszną zupę, to
>
> > podzielę się moim najnowszym odkryciem:
>
> >
>
> > 1 duża cukinia lub 2 mniejsze
>
> > 1 mała cebula
>
> > 2 niezbyt duże ziemniaki
>
> > 3 lub 4 szklanki bulionu (najlepszy własnej roboty, ale i z kostki się
>
> > nada, a ostatecznie nawet woda może być)
>
> > 2 łyżki mascarpone (ew. tłustej śmietany)
>
> > oliwa
>
> > sól, pieprz, tymianek
>
> >
>
> > W garnku na oliwie podsmażamy cebulę, dodajemy cukinię pokrojoną w
>
> > kostkę razem ze skórką. Po chwili zalewamy to bulionem, dodajemy
>
> > pokrojone w kosteczkę ziemniaki, przyprawiamy pieprzem, tymiankiem,
>
> > solą (z solą ostrożnie, nie trzeba dużo, zwłaszcza jeśli robimy z
>
> > bulionem). Gotujemy wszystko do miękkości ziemniaków. Dodajemy
>
> > mascarpone i jeszcze chwilę gotujemy, aż serek się rozpłynie
>
> > równomiernie (trochę trzeba mu pomóc). Miksujemy wszystko na gładko,
>
> > serwujemy z uprażonymi płatkami migdałowymi lub grzankami. Zapewniam -
>
> > pycha!
>
> >
>
> > Ewa
>
> >
>
>
>
> Przepis wygląda ok. Ja jednak o czym innym - jakiemu celowi służy to
>
> miksowanie zupy?

I po co te ziemniaki w zupie, skoro potem w dodatku je się ją z grzankami... To
niepotrzebne nabijanie potrawy węglowodanami, ale co tam kto lubi.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
01.10 Jarosław Sokołowski
01.10 FEniks
01.10 ikselk%g...@g...com
01.10 FEniks
01.10 ikselk%g...@g...com
01.10 Qrczak
01.10 ikselk%g...@g...com
01.10 Qrczak
01.10 Jarosław Sokołowski
01.10 FEniks
01.10 Jarosław Sokołowski
02.10 FEniks
02.10 Trybun
02.10 Trybun
02.10 Trybun
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?