Data: 2007-04-12 06:01:55
Temat: Re: Żurek a barszcz biały
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Juf" <j...@g...pl> napisał w wiadomości
news:evjri9$2hh$1@inews.gazeta.pl...
> Doszło do tego, że się pogubiłem. Pomijając definicję z wiki (
> http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBurek oraz dalsze linki), gdzie jest
> napisane, skąd pochodzi nazwa "barszcz", to zawsze myślałem, że pomiędzy
> żurkiem a barszczem jest pewna różnica, choćby w kwaśności. Coś w tym
> guscie, że żur(ek) jest zakiszony, a barszcz - nie, albo przynajmniej
> znacznie mniej. Tymczasem wyszło, że się mylę. A jaka jest prawda?
>
a nie roznia sie rodzajem maki z jakiej robi sie zakwas???
|