Data: 2015-12-10 17:57:59
Temat: Re: bezy
Od: Qrczak <q...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2015-12-10 01:51, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Wed, 09 Dec 2015 21:56:44 +0100, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2015-12-09 21:48, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>> Dnia Wed, 09 Dec 2015 20:47:18 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>> Dnia 2015-12-09 20:37, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
>>>>> Dnia Wed, 09 Dec 2015 18:21:35 +0100, Qrczak napisał(a):
>>>>>
>>>>>> piekarnik lekko uchylić (metoda na łyżkę najlepsza).
>>>>>
>>>>> U mnie na drewnianą łopatkę - wolę jednak, żeby to jakiś izolator cieplny
>>>>> wystawał.
>>>>
>>>> Łyżka drewniana, przez starożytnych zwana kopyścią.
>>>>
>>>
>>> Kopystką - jeśli już. Kopyść to łycha - do mieszania w garze i nakładania
>>> potraw do misek i na talerze.
>>> 3-)
>>
>> Ależ oczywiście, pani linguistko. Jeśli już.
>>
>
> Ot, wiedza ogólna.
Ogólnie wiedza gdzieś obok była.
Ja używam w kuchni kopyści, kulę szklaną przetrzyj.
Q
--
Niektórzy zarzucają mi bycie szowinistą, a ja zawsze w takiej sytuacji
powtarzam, że to nieprawda, bo szowiniści to tacy goście, którzy
uważają, że kobieta powinna siedzieć w kuchni.
Ja natomiast uważam, że w kuchni też może coś popsuć.
|