Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Evunia <j...@s...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: ciekawy obiad-zjadlam
Date: Sat, 22 May 2004 23:29:41 +0200
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 22
Message-ID: <1g5y9w8kfe5jq.cal62bt7w85l$.dlg@40tude.net>
References: <007501c44041$e2878280$6d00a8c0@ap.siedlce.pl>
NNTP-Posting-Host: ip-239-170.uznam.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1085261244 8592 195.135.239.170 (22 May 2004 21:27:24 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 22 May 2004 21:27:24 +0000 (UTC)
X-User: sirenetta
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.10.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:202604
Ukryj nagłówki
22 May 2004 23:15:50 +0200, na pl.rec.kuchnia, Monika Zarczuk napisał(a):
> podano ziemniaczki, pokrojone w ćwiartki, natarte czosnkiem i
> przyprawami i zapieczone, do tego taki jakby rulonik, tj. ser żółty,
> pieczarki, masło zawijamy w rozbitą pierś kurczaka, a to w naleśnikowym
> cieście i smażone na chrupiąco, a do tego, co mnie zaskoczyło, malutkie
> marchewki, wielkości małego palca u ręki, z wody, polane tłuszczykiem i
> posypane bułką tartą, po prostu pycha, obok jeszcze fasolka szparagowa także
> z bułką, wszystko przystrojone sałatą, pietruszką, kawałkiem pomarańczy.
> Naprawdę pycha
Dzięki wielkie ;) Właśnie na jutro przewidziałam pierś kurczaka i
pieczarki. Mam też żółty ser i fasolkę. Nie miałam pomysłu, jak tę pierś
zrobić trochę inaczej, niż na ogół, więc teraz już wiem ;) Zrobię coś
podobnego do tego, o czym piszesz ! :) Obawiam się tylko, że ziemniaki mogą
mi nie wyjść, jak powinny, więc chyba zrobię z wody, tradycyjnie :]
Bo nie wiem np. czy zapiekać je surowe, czy podgotowane. Jakoś problem mam
z zapiekaniem ziemniaków zawsze ;)
--
Eva Sheers
|