Data: 2004-05-22 21:29:41
Temat: Re: ciekawy obiad-zjadlam
Od: Evunia <j...@s...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
22 May 2004 23:15:50 +0200, na pl.rec.kuchnia, Monika Zarczuk napisał(a):
> podano ziemniaczki, pokrojone w ćwiartki, natarte czosnkiem i
> przyprawami i zapieczone, do tego taki jakby rulonik, tj. ser żółty,
> pieczarki, masło zawijamy w rozbitą pierś kurczaka, a to w naleśnikowym
> cieście i smażone na chrupiąco, a do tego, co mnie zaskoczyło, malutkie
> marchewki, wielkości małego palca u ręki, z wody, polane tłuszczykiem i
> posypane bułką tartą, po prostu pycha, obok jeszcze fasolka szparagowa także
> z bułką, wszystko przystrojone sałatą, pietruszką, kawałkiem pomarańczy.
> Naprawdę pycha
Dzięki wielkie ;) Właśnie na jutro przewidziałam pierś kurczaka i
pieczarki. Mam też żółty ser i fasolkę. Nie miałam pomysłu, jak tę pierś
zrobić trochę inaczej, niż na ogół, więc teraz już wiem ;) Zrobię coś
podobnego do tego, o czym piszesz ! :) Obawiam się tylko, że ziemniaki mogą
mi nie wyjść, jak powinny, więc chyba zrobię z wody, tradycyjnie :]
Bo nie wiem np. czy zapiekać je surowe, czy podgotowane. Jakoś problem mam
z zapiekaniem ziemniaków zawsze ;)
--
Eva Sheers
|