Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news2.
ipartners.pl!not-for-mail
From: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co byscie zjedli w kameralnej knajpie na obrzezach miastem?
Date: Mon, 29 Jan 2007 15:24:18 +0100
Organization: Bauer Sp. z o.o., Sp. K.
Lines: 43
Message-ID: <epl02i$25vl$1@news2.ipartners.pl>
References: <ep7erj$g3s$1@news.onet.pl> <2283696782$20070127170146@ewcia.kloups>
<epfurp$v0$1@news.onet.pl>
Reply-To: m...@c...com.pl
NNTP-Posting-Host: 195.94.215.58
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: news2.ipartners.pl 1170080658 71669 195.94.215.58 (29 Jan 2007 14:24:18 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 29 Jan 2007 14:24:18 GMT
In-Reply-To: <epfurp$v0$1@news.onet.pl>
User-Agent: Thunderbird 2.0b2 (Windows/20070116)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:289783
Ukryj nagłówki
Gosia Plitmik pisze:
> Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
>
>
>> Do knajpy, nawet bardzo kameralnej, na obrzezach miasta trzeba sie
>> najczesciej jakos specjalnie wybrac. Warto by bylo zaproponawac jakas
>> specjalnosc ktorej nikt w okolicach nie robi. Np z kuchni europejskiej
>> badz egzotycznej. Owa specjalnosc w tym wypadku na tle jadlospisu
>> bardziej "klasycznego", aby z kolei nie przeploszyc klientow ktorzy
>> nie lubia "eksperymentow"...
>
> Masz rację, najgorsze ze musi byc to "cos", co jest w miare szybkie do
> przygotowania. Nie chce mrozic i przetrzymywac pozniej rzeczy sto
> lat;-)Z drugiej strony tak jak napisałas, musi byc to potrawa która
> bedzie atrakcja i nie jest oklepane. Ja np zawsze marudze w takich
> knajpach, bo mam ochote na dobry makaron, a tam pierogi, golonki,
> kiełbachy. Nie wiem tylko, czy to ja nie jestem jakas odjechana na
> punkcie makaronów;-)Niedługo mamy impreze na 70 osób i wszyscy jak jeden
> mąz chca menu siermięzne.
Proponuje rozne kielbaski w ciescie francuskim. Mozna ludziom grzac w
piekarniczku lub piecu na biezaco - rozne rodzaje musztard do smarowania
ciasta, rozne kielbaski (cena i wielkosc) oraz dodawac np. ser - wiecej
kalorii i smaku. Do tego podac do wyboru salatki i masz spore - latwo i
szybko modyfikowalne menu. Potrawa prosta do przygotowania nawet dla
laika, a 10-15 min w piekarniku lub piecu nie zrobi klientowi problemu.
Danie jest raczej malo typowe a niezwykle proste, smaczne.
Desery mozna podobnie... zawijac tylko banana, marchew czy inne owoce z
miodem, rodzynkami, podac z sosikiem, jogurtami koktajlami.
Pozdrawiam
Maciek
--
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (071) 343-61-67 w. 108, faks (071) 341-99-11
|