Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia co to jest i czym to ewentualnie zastapic? Re: co to jest i czym to ewentualnie zastapic?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: co to jest i czym to ewentualnie zastapic?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: co to jest i czym to ewentualnie zastapic?
Date: Wed, 07 Jan 2004 22:49:43 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 17
Message-ID: <070120042249436060%wlalos@onet.pl>
References: <bthu6b$p2t$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: ps62.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1073512322 957 217.99.2.62 (7 Jan 2004 21:52:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Jan 2004 21:52:02 +0000 (UTC)
User-Agent: Thoth/1.7.2 (Carbon/OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:185962
Ukryj nagłówki

In article <bthu6b$p2t$1@news.onet.pl>, iKinga <kingaiola(xxx)@op.pl>
wrote:

> Witam wszystkich,
>
> chodzi mo konkretnie o consomme

Klarowny, zwykle dość esencjonalny rosół podawany jako zupa. Bywa z
różnymi dodatkami. Czasami podawany na zimno. Consommé wygląda lepiej
w menu niż zwykły rosół.

> i creme fraiche.

Ja tam się może nie znam, ale Larousse Gastronomique podaje, że to
świeża kwaśna śmietana.

Władysław

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.01 Krysia Thompson
07.01 Krysia Thompson
07.01 iKinga
07.01 Ewa (siostra Ani) N.
07.01 Magdalena Bassett
07.01 Ewa (siostra Ani) N.
07.01 Ewa (siostra Ani) N.
07.01 Krysia Thompson
07.01 Ewa (siostra Ani) N.
07.01 Wladyslaw Los
07.01 Krysia Thompson
07.01 Hanna Burdon
07.01 Hanna Burdon
07.01 Wladyslaw Los
07.01 Ewa (siostra Ani) N.
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?