Data: 2009-07-17 19:27:07
Temat: Re: co z wędzonej piersi kurczaka?
Od: jadrys <C...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea pisze:
> jadrys pisze:
>
>> A dlaczego "al dente"? Możesz wyjaśnić laikowi kucharskiemu co
>> takiego dobrego jest w niedogotowanym makaronie?
>
> Na pewno warto ugotować al dente, kiedy potem poddaje się jeszcze ten
> makaron choćby chwilowej obróbce, np. wrzuca się go do gorącego sosu z
> gorgonzoli na patelnię. Jeśli wrzucisz do końca ugotowany, to zrobi
> się papkowaty.
>
> Ewa
>
Akurat w tym przypadku takie ugotowanie jest uzasadnione.
--
Kapitalizm jest chorobą (zarazą) z którą należy walczyć..
Instalując Linuksa na swoim komputerze robisz pierwszy krok w tym kierunku..
|