Data: 2002-03-24 15:23:37
Temat: Re: cukier-slodzik do wypiekow
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tigana" <t...@n...kernel.pl> napisał w wiadomości
news:a7kq11$h58$1@news.tpi.pl...
> Witam
>
> W ktoryms z mniejszych sklepow osiedlowych widzialam cukier-slodzik
> (dla diabetykow) przeznaczony do zastepowania zwyklego cukru
> w wypiekach domowych, w szcz. w ciastach.
>
> Czy ktos moze piekl np. biszkopt z takim "cukrem" lub dodawal
> ten wynalazek do masy serowej (sernik pieczony)?
> Czy smak jest jakos zmieniony wzgledem wypiekow ze zwyklym cukrem
> buraczanym?
??? Na wszystkich tego typu wyrobach - słodzikach widziałam napis "nie
używać do gotowania/pieczenia" lub coś w tym stylu. Słodzić gotowe
potrawy... Co to za wynalazek?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|