Data: 2010-05-07 15:58:34
Temat: Re: cytrynówka ze skórek - jak?
Od: "Aicha" <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Xena" napisał:
> Może ktoś poratuje proporcjami, bo nie mam się jak dowiedzieć
> od tego co robił, a była przepyszna.
Mam przepis na nalewkę ze skórek mandarynkowych - i czasy nastawu są
inne, ale może się przyda.
10 dkg suszonej skórki z mandarynek,
20 dkg cukru,
1/2 l spirytusu,
1/4 l wódki
1 szklanka wody.
Skórkę zalać spirytusem i wódka, odstawić na 1-2 tygodnie. Z cukru i wody
zrobić syrop, dolać do alkoholu. Odstawić na 24 godziny. Przefiltrować,
przelać do butelek i odstawić na 2-3 tygodnie.
--
Pozdrawiam - Aicha
|