Data: 2007-09-26 07:54:12
Temat: Re: czy można robić zaczyn
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista pisze:
> "Andrzej" <a...@p...onet.pl> wrote in message
> news:fdblp8$236$1@news.onet.pl...
>> Pytanie do praktyków,
>> czy można zrobić zaczyn z drożdży, wody i mąki w naczyniu z blachy
>> nierdzewnej. Zaczyn ten jest na chleb i pozostawiony jest na ok 12 godzin.
>> Babcia robi taki zaczyn w garnku emaliowanym i stąd moje pytanie.
>>
>> Jędrek
>
> Nie masz litrowego słoika?
>
>
>
Po co brudzić dodatkowe naczynie? Wystarczy to, w którym będzie się
miesiło ciasto.
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|