Data: 2007-09-26 07:59:37
Temat: Re: czy można robić zaczyn
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fdd3bv$oue$5@atlantis.news.tpi.pl...
> Panslavista pisze:
> > "Andrzej" <a...@p...onet.pl> wrote in message
> > news:fdblp8$236$1@news.onet.pl...
> >> Pytanie do praktyków,
> >> czy można zrobić zaczyn z drożdży, wody i mąki w naczyniu z blachy
> >> nierdzewnej. Zaczyn ten jest na chleb i pozostawiony jest na ok 12
godzin.
> >> Babcia robi taki zaczyn w garnku emaliowanym i stąd moje pytanie.
> >>
> >> Jędrek
> >
> > Nie masz litrowego słoika?
> >
> >
> >
> Po co brudzić dodatkowe naczynie? Wystarczy to, w którym będzie się
> miesiło ciasto.
Pomyliłem z zakwasem, zaczynem, rozczynem, bo w różnych stronach różnie
ludzie to nazywają...
|