Data: 2004-01-06 20:10:51
Temat: Re: czy wok tylko do chinszczyzny?
Od: b...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Wiem, ze temat tego naczynia byl na grupie wielkokrotnie, sporo dowiedzialam
> sie z archiwum (m.in. jak go "wypalic"), ale nie znalazlam jednoznacznej
> odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie - czy w woku mozna robic to, co na
> glebokiej patelni, czyli np. usmazyc paczki, frytki czy faworki?
> Moja gleboka patelnia (teflonowa niestety) zaczyna dogorywac i zastanawiam
> sie czy nie kupic na jej miejsce woka ze stali weglowej, ponoc mozna go
> wieki uzywac, jesli tylko dobrze sie go wypali i konserwuje tluszczem po
> uzyciu.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
Ale oprócz głębokiej patelni masz chyba jeszcze taką dosyć płaską? Bo, wok jako
głęboka patelnia sprawdza się znakomicie, ale schabowego, ani tez mielonego na
nim nie zrobisz...
Pozdrawiam - Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|