Data: 2005-03-09 01:09:16
Temat: Re: do ciasteczko-znawcow, alternatywa cukru
Od: Chesky <c...@N...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett napisał(a):
> Nie bardzo widze to rozwiazanie z zelatyna...ale najpierw mi powiedz,
> czy te ciasteczka maja sluzyc jako posilek/male conieco w czasie
> wakacji? jaki jest powod, ze nie chcesz ich piec? Czy po prostu bardzo
> lubisz smak nie pieczonych? jesli tak, moze ten baton energetyczny Ci
> sie przyda? wiazacym skladnikiem sa mielone bakalie:
Ale to zaden smak ciasteczek niepieczonych, nie ma tu zadnego powodu
dla ktorego ich niechce piec poneiwaz te ciasteczka naleza
po prostu do gatunku ciast/ciasteczek bez pieczenia,
Przejrzyj troche archiwum, multum przepisow na te ciasteczka jest,
pod wszelkimi nazwami: owsianki, kulki z platkow, szyszki owsiane, itp
piszesz jak bys pierwszy raz slyszala o ciast'eczkach bez pieczenia,
a przeciez mamy rowniez czy to serniki na zimno bez pieczenia, czy wszelkie
inne ciasta/ciasteczka..... ktore tworzy sie z takich skladnikow by
po zmieszaniu nie wymagaly pieczenia.
W powyzszych ciasteczkach nie ma proszku, nie ma maki wiec i nie ma
mowy o 'smaku niepieczonego ciasta'.
Z przepisem na baton ktory podalas to juz odbijanie w inny kierunek.
-
|