Data: 2005-06-04 16:59:12
Temat: Re: dymka i czerowna cebula -do smażenia, sosu, etc...czy nadaje sie na gorąco?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 4 juin 2005 ŕ 16:22:38, dans <d7sdf9$o7p$1@news.onet.pl> vous écriviez :
> Witam - po raz pierwszy na grupie - bardzo serdecznie :-))
No to ci mrukne na powitanie : ustaw sobie kodowanie ;)
> ... i mam pytanie jak w temacie - czy te oto dymka i czerwona cebulka nadają
> się do mięs, pieczenia, smażenia, sosów - czyli na gorąco?
> Do tej pory używałam do tego zółtej cebulki, a dymkę i czerwoną cebulę tylko
> na zimno, do sałatek. Będe wdzięczna za porady
Wydaje mi sie ze to nie ma wiekszego sensu, wszystkiego rodzaju cebule
w gotowaniu / smazeniu daja wlasciwie ten sam rezultat. Wiec
najprosciej wziec to co jest najtansze, tzn. cebule zwykla.
Imho jedynym wyjatkiem od tej zasady jest szalotka.
Ewcia
--
Niesz
|