Data: 2005-06-04 17:15:01
Temat: Re: dymka i czerowna cebula -do smażenia, sosu, etc...czy nadaje sie na gorąco?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 4 juin 2005 ŕ 18:54:02, dans <m...@i...from.poznan> vous
écriviez :
> A IMO ma sens - czerwona cebula oprócz tego, że jest cebulą ma kolor w
> odróznieniu od zwykłej, i w niektórych potrawach ładniej się komponuje.
> Dymke (to zielone) też zdarzało mi sie używac do dań na ciepło (zgodnie z
> przepisami) - nadaje sie, tylko nalezy ja wrzucac pod sam koniec gotowania.
Mialam na mysli tylko bulwy, nie zielone. No i wartosci smakowe, nie
kolorystyczne, ale akurat twoja uwaga sprawia ze zastanawiam sie
zastanawiac nad czerwona cebula do wolowiny po burgundzku.
Choc z drugiej strony nie jestem pewna czy czerwony kolor sie utrzyma
po 4 godzinach gotowania ktorych wymaga ta potrawa...
Ewcia
--
Niesz
|