Data: 2005-06-04 16:54:02
Temat: Re: dymka i czerowna cebula -do smażenia, sosu, etc...czy nadaje sie na gorąco?
Od: Lia <L...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2005-06-04 18:59:12 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Ewa (siostra Ani) N.* skreślił te oto słowa:
>> ... i mam pytanie jak w temacie - czy te oto dymka i czerwona cebulka nadają
>> się do mięs, pieczenia, smażenia, sosów - czyli na gorąco?
>
>> Do tej pory używałam do tego zółtej cebulki, a dymkę i czerwoną cebulę tylko
>> na zimno, do sałatek. Będe wdzięczna za porady
>
>
> Wydaje mi sie ze to nie ma wiekszego sensu, wszystkiego rodzaju cebule
> w gotowaniu / smazeniu daja wlasciwie ten sam rezultat. Wiec
> najprosciej wziec to co jest najtansze, tzn. cebule zwykla.
A IMO ma sens - czerwona cebula oprócz tego, że jest cebulą ma kolor w
odróznieniu od zwykłej, i w niektórych potrawach ładniej się komponuje.
Dymke (to zielone) też zdarzało mi sie używac do dań na ciepło (zgodnie z
przepisami) - nadaje sie, tylko nalezy ja wrzucac pod sam koniec gotowania.
--
Lia
|