Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dymka i czerowna cebula -do smażenia, sosu, etc...czy nadaje sie na gorąco? Re: dymka i czerowna cebula -do smażenia, sosu, etc...czy nadaje sie na gorąco?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: dymka i czerowna cebula -do smażenia, sosu, etc...czy nadaje sie na gorąco?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.icp.pl!news.icp.pl!not-for-
mail
From: Lia <L...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dymka i czerowna cebula -do smażenia, sosu, etc...czy nadaje sie na
gorąco?
Date: Sat, 4 Jun 2005 18:54:02 +0200
Organization: ICP News Server
Lines: 21
Message-ID: <m...@i...from.poznan>
References: <d7sdf9$o7p$1@news.onet.pl> <6445088703$20050604185915@ewcia.kloups>
NNTP-Posting-Host: c121-148.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: opal.icpnet.pl 1117904040 30922 62.21.121.148 (4 Jun 2005 16:54:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@o...icpnet.pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 4 Jun 2005 16:54:00 +0000 (UTC)
X-Face: 7y|qzIaGnd9^3vG)cJ!r<>x>y'e,rP,-R[E#:SM|-0(CPlv%bZ(e~xXwi~maEt%mgIDFm7H
j_x{yQ"Iwl8Ff<8B3P6]DXSyp5%;]_+NnftJ77DZB1'qP{NA`;C}|&Cy|*}O:<[d#>#jzzh&MB-6e$
"s:0N=kbJ^:l-F$h0XXK*JI<k><Oxr~TcSC>$4J/QIA&rxyG["|pijOUwc_12%9Rd(o#:R}:"^Yy>z
Pg=%j>MXUpk>xQsZ4c;siB#](nszVfDxqMi'l!yB/^uP-0}"[b_gp%4crv6^B).<R*NB$J+}T|9gpX
HgG?woW:4F|Uz]MM{_RkgOG
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.13.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:240659
Ukryj nagłówki

Dnia 2005-06-04 18:59:12 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Ewa (siostra Ani) N.* skreślił te oto słowa:

>> ... i mam pytanie jak w temacie - czy te oto dymka i czerwona cebulka nadają
>> się do mięs, pieczenia, smażenia, sosów - czyli na gorąco?
>
>> Do tej pory używałam do tego zółtej cebulki, a dymkę i czerwoną cebulę tylko
>> na zimno, do sałatek. Będe wdzięczna za porady
>
>
> Wydaje mi sie ze to nie ma wiekszego sensu, wszystkiego rodzaju cebule
> w gotowaniu / smazeniu daja wlasciwie ten sam rezultat. Wiec
> najprosciej wziec to co jest najtansze, tzn. cebule zwykla.

A IMO ma sens - czerwona cebula oprócz tego, że jest cebulą ma kolor w
odróznieniu od zwykłej, i w niektórych potrawach ładniej się komponuje.
Dymke (to zielone) też zdarzało mi sie używac do dań na ciepło (zgodnie z
przepisami) - nadaje sie, tylko nalezy ja wrzucac pod sam koniec gotowania.

--
Lia

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
04.06 Ewa (siostra Ani) N.
04.06 Lia
04.06 @nn
05.06 Ewa (siostra Ani) N.
05.06 Alko
05.06 Margola
09.06 Ulcia
09.06 Lia
09.06 Tatiana
06.07 Ulcia
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?