Data: 2011-02-23 15:50:45
Temat: Re: fasolka z szybkowaru?
Od: "fatima" <f...@m...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4d64dbe9$0$2448$65785112@news.neostrada.pl...
> dzień wcześniej fasolę namoczyć, na drugi dzień odlać wodę, nalać świeżej
> i zagotować. Następnie odlać tę wodę i fasolkę przełożyć do szybkowara do
> wrzątku lub bulionu (na fasolkę po bretońsku zalać dwa cm ponad poziom
> fasoli,
he, jakieś 15 minut po moim pościee fasolka była ugotowana!!! (nie mówię że
gotowa -> przepis:
12h moczenia w wodzie
15 minut w szybkowarze (z przyprawami)
pół godziny odstawiona (bez otwarcia szybkowaru) - czyli tak zobie stygła (i
pewnie wciągała resztki wody (nie wiem ile bo nie otwierałam w
międzyczasie)) - po otwarciu nie było grama wody, choć nie była sucha -
wręcz przeciwnie
wynik: miałka 'głaciutka' w smaku, mięciutka fasolka.
A nie żadne tam garnki - przekładanki. Ja jestem gospodynią (pracującą poza
tym) - gpospodaruję nie tylko posiłkiem ale i czasem. Amen
ps: nie wiem jaki bulin macie na myśli mam nadziejęże nie w kostce :pppppp
Oczywiście jak dla mnie.
|