Data: 2015-11-25 22:40:42
Temat: Re: [gdzie] sok z kiszonej kapusty (w 3c) :)
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .11.2015 o 21:42 Pszemol <P...@p...com> pisze:
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:wpp3osq0k70o.l7vosa8w48sz$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Wed, 25 Nov 2015 08:20:22 +0100, FEniks napisał(a):
>>
>>> Kryształy lodu robią od wewnątrz
>>>> harakiri każdej komóre z osobna.
>>
>> W przemysłowych mrożonkach nie robią.
> < Ale tylko dlatego, że się blanszuje warzywa przed.
>
> A w jaki to sposób blanszowanie pomaga przy mrożeniu
> i zapobiega pękaniu komórek? Czy wiesz co to blanszowanie?
Pszemol, poczytaj sobie w sieci!
Na przykład:
https://zakochanewzupach.pl/jak-mrozic-warzywa-na-zi
mowe-zupy/
Czy _wszystkie_ Twoje wątpliwości musi rozwiewać Ikselka?
--
Trefniś
|