Data: 2007-05-12 19:38:19
Temat: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 12 mai 2007 ŕ 20:39:15, dans <6...@4...com>
vous écriviez :
> Spróbuję w takim razie z przyprawami. Na pewno nie ma czegoś, co można
> dodać po prostu do wody? Do gotującego się ryżu lub ziemniaków?
Istnieja sole dietetyczne, w ktorej czesc jonow chloru jest zastapiona
jonami potasu np. tutaj :
http://www.zdrowieiwitalnosc.eu/product_info.php?pro
ducts_id=506
jak rowniez
Manavita SC. Zakład produkcji soli niskosodowej
tel/fax. 0 52 581 17 84
85-303 Bydgoszcz, Piękna 13
pow.Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
Te sole maja nieco inny smak, ale sola, i w miare przyzwoicie
zastepuja sol kuchenna.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|