Data: 2006-03-31 22:10:11
Temat: Re: groszek cukrowy
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"gsk" <c...@w...pl> wrote in message news:e0k7r7$juh$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e0k5bp$pvm$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>
>> "gsk" <c...@w...pl> wrote in message
>> news:e0k526$e22$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>
>>> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
>>> news:e0k4p0$o2k$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>>
>>>> "gsk" <c...@w...pl> wrote in message
>>>> news:e0k3sq$bkb$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>>>> Kupiłam wczoraj groszek cukrowy i nie wiem co z nim zrobić. Surowy
>>>>> jest niedobry. Co można z nim zrobić i jak? Jeśli macie jakieś
>>>>> przepisy (bez mięsa) to będę wdzięczna.
>>>>> Pozdrawiam
>>>>> Gosia
>>>>
>>>> Suchy czy mrożony?
>>>>
>>>>
>>> świeży.
>>> G.
>> w strąkach czy ziarno (zawsze trzeba opisać jak to wygląda, oszczędza
>> czas)?
>
> świeży, zielony, w strączkach, na tacce, pod folią, import Kenia, w
> supermarkecie Carrfour (czy jak się to tam pisze) :-)
> G.
Trzeba sprawdzić, czy strąki nie mają łusek, ponieważ można wtedy uzyć w
całości. Ja zrobiłbym z tego wiosenną zupę jarzynową z ryżem i śmietaną, ale
można z tartą bułką tak jak fasolkę. Najlepiej proste potrawy z pierwszych
nowalijek, aby oswoić smaki...
|