Data: 2011-04-25 14:39:22
Temat: Re: jak przygotowujecie pieczonego KRÓLIKA?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 25 Apr 2011 15:58:10 +0200, darkblue napisał(a):
> kupiłem po wielu latach "niejedzenia" tusze z królika.
> moja babcia dawno temu piekła królika w starym prodiżu, dzięki temu był
> soczysty i ładnie opieczony.
> żona natomiast włożyła mięso do naczynia żaroodpornego.
> osobiście optowałbym za prodiżem (nie wiem jeszcze jak będzie smakował ten
> pieczony w naczyniu żaroodpornym)
> jak wy robicie?
> dodam, że królik pieczony jest z cebulą, marchewką w kostkę, zielonym
> groszkiem i przyprawami. pod koniec pieczenia kilka łyżek śmietany na
> wierzch.
> napiszcie jak robicie.
Królik najlepszy jest duszony. Albo w pasztecie.
|