Data: 2000-05-22 23:45:22
Temat: Re: jak to ma byc?
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zalewscy wrote:
> Chcialabym wiedziec, jaki procent z nas interesuje nie tylko - ile lyzek
> czego i w jakiej temperaturze piec, ale rowniez - dlaczego tak, a nie
> inaczej? Kto to wymyslil, kiedy zaczeto tak robic i w jakim kraju? Czy
> powinnismy dzielic sie nasza wiedza, czy zostawic ja dla siebie i swoimi
> wywodami nie irytowac innych? Przyznaje, ze naleze do czesci grupowiczow
> szukajacej wytchnienia w milej atmosferze grupy, w jej opowiesciach i
> ciekawostkach. Ale przepisy sa takze bardzo wazne, bardzo pomocne, uwagi ze
> swiata przydaja sie przy wyjazdach....
> Czy sadzicie, ze na grupie powinny przewazac "suche" przepisy, czy wraz z
> rozwazaniami na tematy kulinarne?
> pozdrowienia
> Ula
Ja bardzo lubie te opisowe listy, choc przepisy tez czesto drukuje i
wyprobowuje. Mnie bardzo ineteresuja "stare" babciowe metody, rozne ziolowe
domowe porady i lekarstwa, w ogole wlasnie "dlaczego kiedy i jak" jest dla
mnie najbardziej interesujace.
Magdalena
|