Data: 2000-05-22 23:45:16
Temat: Re: jak to ma byc?
Od: "Dagmara" <a...@c...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Zalewscy" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:DofW4.16178$zA1.400442@news.tpnet.pl...
> Chcialabym wiedziec, jaki procent z nas interesuje nie tylko - ile lyzek
> czego i w jakiej temperaturze piec, ale rowniez - dlaczego tak, a nie
> inaczej? Kto to wymyslil, kiedy zaczeto tak robic i w jakim kraju? Czy
> powinnismy dzielic sie nasza wiedza, czy zostawic ja dla siebie i swoimi
> wywodami nie irytowac innych? Przyznaje, ze naleze do czesci grupowiczow
> szukajacej wytchnienia w milej atmosferze grupy, w jej opowiesciach i
> ciekawostkach. Ale przepisy sa takze bardzo wazne, bardzo pomocne, uwagi
ze
> swiata przydaja sie przy wyjazdach....
> Czy sadzicie, ze na grupie powinny przewazac "suche" przepisy, czy wraz z
> rozwazaniami na tematy kulinarne?
Dopiero co sie pojawilam na grupie, wiec przede wszystkich wszystkich witam.
Uwazam, ze opowiesci kulinarne, anegdoty i ciekawe zdarzenia towarzyszace
tworzeniu lub odkrywaniu nowej potrawy sa jak najbardziej interesujace.
Mysle, ze dzieki szczypcie historii dodanej do przepisu, potrawa uzyskuje
cos na ksztalt duszy :)))
Dagmara
------------------------------------------
http://www.casema.net/~afanas
|