Data: 2005-10-05 13:03:46
Temat: Re: jak ubić pianę z białek
Od: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 05.10.2005, o godzinie 14.45.39, na pl.rec.kuchnia, Theli napisał(a):
>> Chodzi pewnie o to, żeby miska się poddawała uderzeniom trzepaczki. Taka
>> ciężka i gruba micha jest zbyt bezwładna. Tak mi się wydaje, ale nie
>> jestem pewna. Wiem z doświadczenia, że w metalowej misce lepiej się
>> białka ubijają.
> Wg jakiejs szkoly gotowania dawno temu widzianej w tv bialka slabiej sie
> ubijaja, jesli dostanie sie do nich tluszcz, a metalowa miske latwiej
> domyc z tluszczu niz plastikowa.
Używam zmywarki, więc to chyba bez znaczenia. :)
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
|