Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jakie przyprawy do nacierania kurczaka? Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "bodzio" <b...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?
Date: Sat, 14 Apr 2007 02:20:24 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 24
Message-ID: <evp6o4$1sd$1@inews.gazeta.pl>
References: <evle5v$41v$1@inews.gazeta.pl> <evo54o$fms$1@inews.gazeta.pl>
<1...@c...supernews.com> <evomff$hs$1@inews.gazeta.pl>
<evomiv$u1$1@inews.gazeta.pl> <1...@c...supernews.com>
NNTP-Posting-Host: 82.139.21.128
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1176510021 1933 82.139.21.128 (14 Apr 2007 00:20:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 14 Apr 2007 00:20:21 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-User: slawas2001
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294909
Ukryj nagłówki

znalazłem inne marynate w necie:)


Marynata do mięsa drobiowego
Skład marynaty: 1 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina cebula pokrojona w
piórka pokrajana łodyga selera naciowego marchewka w kawałkach 1-2 łyżki
oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 5 ziaren pieprzu.
Mięso drobiowe marynujemy kilka godzin.


Marynata do mięsa wieprzowego na dziko
Skład marynaty:1 szklanka wody, 2/3 szklanki octu winnego, 20 ziaren
jałowca, 10 ziaren pieprzu, 2 liście laurowe, nieco rozmarynu, cebula
pokrojona w plasterki.
Marynujemy kilkanascie godzin.

ciekawi mnie co sie z nimi robi juz po namoczeniu mięsa, i czy mięso się
zawsze w nich moczy, (naciera przyprawami) czy tylko jak jest wyraźnie
napisane w przepisie czy może na wyjątkowe okazje, próbowałem znaleźć cos na
ten temat w książce kucharskiej ale nie bardzo się doszukałem

Pozdrawiam
bodi - grupowy odbieracz apetytu

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
16.04 batory
17.04 siliana
17.04 Lia
17.04 siliana
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?