Data: 2007-04-16 13:33:47
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kruszyzna" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:op.tqqq8chwcsuz9c@manix-desktop...
> On Thu, 12 Apr 2007 16:04:44 +0200, Lia <i...@p...org> wrote:
>
>> Ja to bym jedynie zastosowała sól, pieprz, słodka paprykę i majeranek.
>> Ale ja to uwazam, ze kurczakowi pieczonemu niewiele więcej potrzeba, żeby
>> był pyszny.
>
> Czosnek, czosnek, czosnek!
> I oprocz slodkiej ostra papryke. Mniam!
>
No to już lepiej pójść na całość: sól, pieprz, majeranek, tymianek, oregano,
gałkę muszkatułową, imbir, goździki utłuczone, liść laurowy, zioła
prowansalskie, przyprawę do zup w postaci wyciągu z kopyt i racic,
glutaminian sodu, curry i co tam jeszcze masz (np miód).
A tak serio to do kurczaka wystarczy sama sól.
Pozdrówka - Agnieszka
|