Data: 2007-04-14 00:20:24
Temat: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?
Od: "bodzio" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
znalazłem inne marynate w necie:)
Marynata do mięsa drobiowego
Skład marynaty: 1 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina cebula pokrojona w
piórka pokrajana łodyga selera naciowego marchewka w kawałkach 1-2 łyżki
oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 5 ziaren pieprzu.
Mięso drobiowe marynujemy kilka godzin.
Marynata do mięsa wieprzowego na dziko
Skład marynaty:1 szklanka wody, 2/3 szklanki octu winnego, 20 ziaren
jałowca, 10 ziaren pieprzu, 2 liście laurowe, nieco rozmarynu, cebula
pokrojona w plasterki.
Marynujemy kilkanascie godzin.
ciekawi mnie co sie z nimi robi juz po namoczeniu mięsa, i czy mięso się
zawsze w nich moczy, (naciera przyprawami) czy tylko jak jest wyraźnie
napisane w przepisie czy może na wyjątkowe okazje, próbowałem znaleźć cos na
ten temat w książce kucharskiej ale nie bardzo się doszukałem
Pozdrawiam
bodi - grupowy odbieracz apetytu
|