Data: 2005-08-07 06:02:08
Temat: Re: jogurty a żelatyna
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <6574090398$20050806224241@ewcia.kloups>,
"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
> Le samedi 6 aoűt 2005 ŕ 17:27:50, dans <dd2ku0$inn$1@inews.gazeta.pl> vous
> écriviez :
>
> >> W jogurcie *powinno* byc mleko w proszku (przynajmniej w takim jakim
> >> lubie, czyli gestym). Zelatyna mi nie przeszkadza, ale powinno byc
> >> napisane ze jest.
> > ===
> > Czyli przed wynalezieniem mleka w proszku nie było jogurtów?
>
>
> Byly, ale rzadsze.
Pmiętas czasy przed wyb[nalezieniem mleka w proszku i ówczesne jgourty?
O ile wiem, oryginalny jogurt, jak go do wików robiono w Azji czy na
Bałkaniach ma konsytencję budyniu. Ponadto znane są i były jogurty z
częściowo odparowanego mleka.
Władysław
|