Data: 2006-07-19 01:59:50
Temat: Re: kapusta zasmażana jak?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"rAzor" <k...@...tusk.plusk.de> wrote in message
news:e9jgp8$234$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik Panslavista napisał:
>
>> "rAzor" <k...@...tusk.plusk.de> wrote in message
>> news:e9jds5$hkr$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Ja robię inaczej, zasmażana czyli ze zasmażką - posiekana, ugotowana do
>> miękkości kapusta, do tego zezłocona cebulka i na tym samym tłuszczu
>> odrobina zasmażki, aby nie była za gęsta. Kapusta na słodko, ale można
>> dodać trochę octu, aby zakwasić i tę zasmażkę - wywar robi się jak rzadki
>> sosik i cały smak w nim jest. Oczywiście można koncentrat pomidorowy, ale
>> kwaśny oraz śmietanę, względnie tylko śmietanę.
>
>
> O własnie - ocet i zasmażka. Taka też jest superowa.
> Osobiście do schaboszczaka najbardziej mi pasuje zasmażana kiszona
> kapusta... Ło matko, jaki ja głodny jestem.
> Ta grupa jest bardziej prowokacyjna od 'naszej' spelunki. ;)
> --
> rAzor
Cierp ciało, gdy Ci się zachciało, ja planuję, co będę jadł - zawsze jem to,
co lubię. Tylko do tego jednego się nie lenię - do dogadzania sobie.
|