Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia klarowanie win domowych Re: klarowanie win domowych

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: klarowanie win domowych

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.torun.pl!ma
t.uni.torun.pl!not-for-mail
From: Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: klarowanie win domowych
Date: Mon, 14 Feb 2000 09:24:48 +0100
Organization: Uniwersytet Mikolaja Kopernika WMiI
Lines: 33
Message-ID: <3...@c...uni.torun.pl>
References: <880c4h$9rf$1@sunsite.icm.edu.pl> <n4To4.3392$Q3.86277@news.tpnet.pl>
<8873en$21a$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl>
NNTP-Posting-Host: chem.uni.torun.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: ultra60.mat.uni.torun.pl 950516513 22256 158.75.3.22 (14 Feb 2000 08:21:53
GMT)
X-Complaints-To: n...@m...uni.torun.pl
NNTP-Posting-Date: 14 Feb 2000 08:21:53 GMT
X-Mailer: Mozilla 3.01Gold (X11; I; SunOS 5.7 sun4m)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23096
Ukryj nagłówki

Hans wrote:
>
> W.Przybylski napisał(a) w wiadomości: ...
> >Znajomy klarował podgrzewając wino do 80 stop. C.
> >
>
> Podgrzewanie do 80 stopni nie jest klarowaniem, a pasteryzacją, którą
> można wykonać na winie sklarowanym, odleżakowanym w balonie i rozlanym
> do butelek. Zawsze tak robię. oprawia trwałość wina.
>
Psteryzacja napewno wplywa na trwalosc wina, ale
zmienia walory smakowe na gorsze. Wino z dzikiej rozy
zawiera wiele witamin oraz inne pozyteczne zwiazki, czesc
z nich w tem 80 sie juz rozklada.


Marek

PS. Najlepszym sposobem na trwalosc, to wyprodukowac
wino o najwiekszym stezeniu alkoholu.
Wina slodkie sa trwalsze od wytrawnych.
Szczelne zamkniecie, przechowywanie w chlodnym
pomieszczeniu.



--
+---------------------------------------------------
----------------+
| Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL |
| OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY |
| Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505 |
| FAX NO. (+48) (056) 542477 |
+---------------------------------------------------
----------------+

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?