Data: 2010-07-05 11:22:16
Temat: Re: konserwacja żywności
Od: J-23 <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 5 Lip, 12:53, "Zbigniew" <z...@g...com> wrote:
> Żaden proces nigdy nie jest sterylny. Po zapakowaniu żywności trzeba ją wyjałowić.
Podobnie soki w kartonowych pudełkach nie są pasteryzowane bo karton nie wytrzymałby
moczenia w gorącej wodzie.
Soki zawieraja na ogol taki poziom cukru ze nie trzeba juz ich
wyjalawiac. stad tez sa niezwykle tuczace
Ale, tu sa rozne metody konserwacji zywnosci:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Konserwacja_%C5%BCywno%
C5%9Bci
Jak widac nic niezwyklego. Mozna pic mleko niepasteryzowane, przy tym
smierdzace i byc moze zawierajace pradki gruzlicy. Lub przystosowane
przemyslowo, smaczne i pachnace, ktorego sklad jest dos tajemniczy. Ja
wybieram to drugie, bo pierwsze wywoluje odruch obrzydzenia.
Poniewaz nie mam juz nic wiecej do dodania, proponuje EOT
J-...
|