Data: 2007-12-18 19:24:04
Temat: Re: kotlety mielone z boczniakow
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
news:fk957n$33l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Oczywiscie sam to sprawdze ale moze ktos juz to robil
> i ma jakies wlasne doswiadczenia i cos podpowie
> Dzis rozmawialem ze znajomym o kotletach mielonych z suszonych grzybow
> W moim dziecinstwie bylo to jedno z dan na wigilijny stol
> Teraz mi mam czasu i nie mieszkam juz w Puszczy nadnoteckiej
> wiec suszonych ledwo starcza do swiatecznego bigosu
> :)
> Wymyslilem sobie ze takiem mielone z grzybow mozna zrobic z surowych
> boczniakow
> Jutro pojade i sam sprawdze
> Wymyslilem, ze boczniaki zmielic
> dodac bulke , jajka ,
> przyprawy (pieprz i sol)
> ewentualnie dorzuc podsmazona cebulke ...
> :)
> wymieszac i uformowac
> obtoczyc w mace lub tartej bulce i na patelnie
> :)
> w czym dobrze a w czym zle planuje
> ?
> z pozdrowieniami i usmiechami
> smal
Najpierw je obgotuj. Reszta może być. Do posiekania zamiast mielenia dobry
jest malakser robota Zelmer Fenomen 880.5 z dolnymi nożami załączony na
funkcję AUTOIMPULSE.
|