Data: 2007-12-18 22:04:08
Temat: Re: kotlety mielone z boczniakow
Od: "Tadeusz Smal" <s...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "fuksa" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fk9ahh$p9p$1@node2.news.atman.pl...
> Użytkownik "Tadeusz Smal"
>
>> Wymyslilem, ze boczniaki zmielic
>> dodac bulke , jajka ,
>> przyprawy (pieprz i sol)
>> ewentualnie dorzuc podsmazona cebulke ...
>> :)
>> wymieszac i uformowac
>> obtoczyc w mace lub tartej bulce i na patelnie
>> :)
>> w czym dobrze a w czym zle planuje
>>
>
> na moje oko to będzie wodniste, ja bym poddusiła najpierw z cebulką, potem
> tak jak planujesz :)
:)
kombinuje aby jak najmniej sie narobic
:)
zapewne zrobie obie opcje ale ryby tez sa bardzo wodniste
i dodanie suchej bulki osusza mase
:)
bardzo lubie takie mielome z ryb
mniejsze ryby miele w calosci
tzn po oskrobaniu i odcieciu glowy
wieksze filetuje
:)
kiedys probowalem te wieksze ryby wpierw parzyc
aby pozniej widelcem sciagac mieso z osci
ale dla mmnie kotlety nie mialy juz tego smaku co z surowej ryby
:)
wydaje mi sie ,
ze podobnie bedzie z boczniakami
gdy je smaze to najbardziej lubie takie niezbyt wysmazone
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
smal
|