Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Tadeusz Smal" <s...@s...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kotlety mielone z boczniakow
Date: Tue, 18 Dec 2007 23:04:08 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 41
Message-ID: <fk9gfj$a09$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <fk957n$33l$1@atlantis.news.tpi.pl> <fk9ahh$p9p$1@node2.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: adiw85.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1198015795 10249 79.184.204.85 (18 Dec 2007 22:09:55
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 18 Dec 2007 22:09:55 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3138
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:307658
Ukryj nagłówki
Użytkownik "fuksa" <f...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fk9ahh$p9p$1@node2.news.atman.pl...
> Użytkownik "Tadeusz Smal"
>
>> Wymyslilem, ze boczniaki zmielic
>> dodac bulke , jajka ,
>> przyprawy (pieprz i sol)
>> ewentualnie dorzuc podsmazona cebulke ...
>> :)
>> wymieszac i uformowac
>> obtoczyc w mace lub tartej bulce i na patelnie
>> :)
>> w czym dobrze a w czym zle planuje
>>
>
> na moje oko to będzie wodniste, ja bym poddusiła najpierw z cebulką, potem
> tak jak planujesz :)
:)
kombinuje aby jak najmniej sie narobic
:)
zapewne zrobie obie opcje ale ryby tez sa bardzo wodniste
i dodanie suchej bulki osusza mase
:)
bardzo lubie takie mielome z ryb
mniejsze ryby miele w calosci
tzn po oskrobaniu i odcieciu glowy
wieksze filetuje
:)
kiedys probowalem te wieksze ryby wpierw parzyc
aby pozniej widelcem sciagac mieso z osci
ale dla mmnie kotlety nie mialy juz tego smaku co z surowej ryby
:)
wydaje mi sie ,
ze podobnie bedzie z boczniakami
gdy je smaze to najbardziej lubie takie niezbyt wysmazone
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
smal
|