Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!ne
wsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kotlety mielone z boczniakow
Date: Tue, 18 Dec 2007 20:26:53 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <fk9760$fnf$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <fk957n$33l$1@atlantis.news.tpi.pl> <fk970n$fak$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abcl72.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1198006272 16111 83.6.227.72 (18 Dec 2007 19:31:12 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 18 Dec 2007 19:31:12 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 071217-0, 2007-12-17), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:307654
Ukryj nagłówki
"Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote in message
news:fk970n$fak$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
> news:fk957n$33l$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Oczywiscie sam to sprawdze ale moze ktos juz to robil
> > i ma jakies wlasne doswiadczenia i cos podpowie
> > Dzis rozmawialem ze znajomym o kotletach mielonych z suszonych grzybow
> > W moim dziecinstwie bylo to jedno z dan na wigilijny stol
> > Teraz mi mam czasu i nie mieszkam juz w Puszczy nadnoteckiej
> > wiec suszonych ledwo starcza do swiatecznego bigosu
> > :)
> > Wymyslilem sobie ze takiem mielone z grzybow mozna zrobic z surowych
> > boczniakow
> > Jutro pojade i sam sprawdze
> > Wymyslilem, ze boczniaki zmielic
> > dodac bulke , jajka ,
> > przyprawy (pieprz i sol)
> > ewentualnie dorzuc podsmazona cebulke ...
> > :)
> > wymieszac i uformowac
> > obtoczyc w mace lub tartej bulce i na patelnie
> > :)
> > w czym dobrze a w czym zle planuje
> > ?
> > z pozdrowieniami i usmiechami
> > smal
>
> Najpierw je obgotuj. Reszta może być. Do posiekania zamiast mielenia dobry
> jest malakser robota Zelmer Fenomen 880.5 z dolnymi nożami załączony na
> funkcję AUTOIMPULSE.
Znacznie lepsze byłyby krokiety do czystego barszczu czerwonego - można
ugotować dolewając do tęgiegio rosołu koncentrat buraczany z Jasła - jeżeli
się nie popsuli - jest fantastyczny.
|