Data: 2012-10-01 21:37:26
Temat: Re: kremowka
Od: Animka <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-29 10:22, Chiron pisze:
> Użytkownik "Qrczak" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:506698b5$0$1304$65785112@news.neostrada.pl...
>> Dnia 2012-09-29 07:39, obywatel Chiron uprzejmie donosi:
>>> Witam
>>> kupiłem śmietankę Mlekovity- 30%. Miała wyjść bita śmietana. I teraz mam
>>> dylemat- bo śmietanka się nie ubiła- cały czas miała płynną
>>> konsystencję: czy to oszukana śmietanka, czy może ja coś źle zrobiłem?
>>> Tylko co tu można źle zrobić przy bitej śmietanie? Czy dajecie zagęstnik?
>>
>> A sprawdziłeś na etykiecie, ile ma utrwalaczy konsystencji?
>> No i opisz sam proces bicia, skoro mamy oceniać, czy dobrze biłeś.
>> A w ogóle to źle się w tym gimnazjum bawicie...
>
> Mlekovita- wlałem 2 kubki do naczynia i miksowałem takimi typowymi
> mieszaczami miksera. Nic nie dawało- dodałem cukier- nadal nic. Wywaliłem.
> Idę po nowe.
> Złośliwa Qra:-))
Ja ubijam tylko jedną końcówką. Ruchy podobne do ubijania trzepaczką. W
wysokim naczyniu, bo strasznie pryska! Można w litrowym słoiku jakby co.
Do śmietanki dodaję cukier, tak na oko. Wolę cukier niż cukier puder.
--
animka
|