Data: 2006-01-31 13:53:35
Temat: Re: krokiety
Od: aniared <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tatiana napisał(a):
>
> Ta rada zawsze mnie dziwiła, ale nie dlatego, że podważam jakieś mądrości
> kulinarne, ale dlatego, że ja robie naleśniki (także do krokietów) na
> cieście zawierającycm mleko z wodą pół na pół i kurczę, zawsze wychodzą i
> nie pękają. I daję jajka 2 na ok. litr ciasta. Sama nie wiem, może
> szczęście, może dobra patelnia.
Nie ma co się tą radą przejmować. Ja mam podobne proporcje, różne
patelnie (ale teflonowe, na innych nie umiem) i wychodzą bez zarzutu.
--
Ania
"Early to rise, early to bed, makes a man healthy, wealthy and dead"
[Rincewind, The Light Fantastic]
http://www.aniared.blog.onet.pl
|