Data: 2000-03-29 11:30:47
Temat: Re: krupnik
Od: sadyl <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Sereinig wrote:
>
> A w ogóle to moim zdaniem krupnik najlepszy jest na ogonie wołowym lub
> cielęcym.
Osobiście preferuję kości ze schabu
Ogony - na bigos.
> (właśnie, nigdy nie sypię kaszy na wrzątek, bo to wtedy nie TEN smak,
Święte słowa
> Nigdy nie zabielam. Jeśli krupnik wyszedł lekko-pół-średnio gęsty, można
> to poratować kartofelkami krojonymi w kostkę,
Ziemniaczki - zawsze
Nawet gdyby łyżka stała w garze (gość w dom - woda w zupę:)
No i obowiązek - sporo siekanej zielonej pietruszki,
> sypniętej do tej zupy już na talerzu.
takoż - święte słowa
jak w sezonie - świeży siekany lubczyk
sadyl
|