Data: 2009-03-30 21:16:46
Temat: Re: które masło dla fanatyka?
Od: "yapann" <y...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "lemonka" <...@a...com> napisał w wiadomości
news:gqrbvd$92d$1@inews.gazeta.pl...
> Witamina D w maśle? Równie dobrze możesz zapytać o zawartość wyciągu z
W artykule, do którego linkujesz, napisano: "Zaletą masła z kolei jest
naturalne występowanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, szczególnie A i
D." Czy masz na myśli przetworzone masło, czy masło w ogóle, że niby tej D
nie zawiera?
> Uprzedzając następne pytanie - śmietanka jest nieukwaszona a masło z
> niej otrzymane zawiera mniej tłuszczu i są to "lżejsze" frakcje.
acha
a któreś jest bardziej mniej/wartościowe zatem, w jakiś sposób? (no poza
samą ilością tłuszczu - (co jest masłem maślanym, to stwierdzenie)). A jak
mniej tłuszczu, to więcej czegow to miejsce? :p serio, nie wiem. Czy rodzaje
tłuszczów w tych frakcjach są różne (i czy na tyle znacząco, by w ogóle
stawianie takiego pytania miało pożytek)?
|