Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!not-for-mail
From: "Marek Lang" <m...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: lazania
Date: Tue, 11 Sep 2001 13:57:49 +0200
Organization: Internet Partners
Lines: 25
Message-ID: <9nkuap$1h3l$1@news2.ipartners.pl>
References: <9nkq4h$a82$1@news.tpi.pl> <9nkqki$1emt$1@news2.ipartners.pl>
<7...@4...com>
NNTP-Posting-Host: 217.153.35.3
X-Trace: news2.ipartners.pl 1000209561 50293 217.153.35.3 (11 Sep 2001 11:59:21 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Sep 2001 11:59:21 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2014.211
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2014.211
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:67788
Ukryj nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:72rrpt0an1eg6vm126m1sml2t6m3vaodj7@4ax.com...
>
> >
> >W naczyniu zarodopornym ukladasz warstwami na zmiane (liczac od dolu)
gesty
> >sos beszamelowy, wolowe miesko mielone podsmazone z cebulka, czosnkiem,
> >pomidorkami oraz przyprawami (to ma byc taka gesta masa), makaron, sos
> >beszamelowy, miesko..
>
> a nie wyjdzie to za suche??? ja pomidorow wrzucam DUZO, a pieke
> dluzej niz 45 minut, w mniej nagrzanym piekarniku. Zrobilam
> ogromne w niedziele. zdecydowanie lepsze na drugi dzien, kiedy
> dorzucilam nastepna warstwe zoltego sera do zapieczenia
Mnie zawsze wychodzi OK, nawet zbyt mokre - dla tego sugerowalem, zeby po
wyjeciu z piekarnika odczekac 10 minut - wtedy jest idealna. Wiesz... trudno
slowem pisanym okreslic konsystencje sosow. Trzeba po prostu metoda prob i
bledow, na intuicje, albo podpatrzyc jak ktos robi.
Na drugi dzien faktycznie jest jeszcze lepsza :-)
M
|