Data: 2001-09-11 11:57:49
Temat: Re: lazania
Od: "Marek Lang" <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:72rrpt0an1eg6vm126m1sml2t6m3vaodj7@4ax.com...
>
> >
> >W naczyniu zarodopornym ukladasz warstwami na zmiane (liczac od dolu)
gesty
> >sos beszamelowy, wolowe miesko mielone podsmazone z cebulka, czosnkiem,
> >pomidorkami oraz przyprawami (to ma byc taka gesta masa), makaron, sos
> >beszamelowy, miesko..
>
> a nie wyjdzie to za suche??? ja pomidorow wrzucam DUZO, a pieke
> dluzej niz 45 minut, w mniej nagrzanym piekarniku. Zrobilam
> ogromne w niedziele. zdecydowanie lepsze na drugi dzien, kiedy
> dorzucilam nastepna warstwe zoltego sera do zapieczenia
Mnie zawsze wychodzi OK, nawet zbyt mokre - dla tego sugerowalem, zeby po
wyjeciu z piekarnika odczekac 10 minut - wtedy jest idealna. Wiesz... trudno
slowem pisanym okreslic konsystencje sosow. Trzeba po prostu metoda prob i
bledow, na intuicje, albo podpatrzyc jak ktos robi.
Na drugi dzien faktycznie jest jeszcze lepsza :-)
M
|