Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Martka" <b...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: masala dosa - strączkowe inaczej
Date: Wed, 18 Aug 2004 14:41:20 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 33
Sender: a...@p...onet.pl@everest2.su.krakow.pl
Message-ID: <cfviob$nml$1@news.onet.pl>
References: <cfvhrp$5g4$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: everest2.su.krakow.pl
X-Trace: news.onet.pl 1092832843 24277 149.156.233.12 (18 Aug 2004 12:40:43 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 18 Aug 2004 12:40:43 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:211562
Ukryj nagłówki
Użytkownik "eM" <...@...c> napisał w wiadomości
news:cfvhrp$5g4$1@news.onet.pl...
> I tu uwaga, w oryginalnym przepisie (wypatrzonym w hinduskiej ksiazce
> kucharskiej) stoi jak byk - urad dal i tu problem: *dal* to soczewica,
> a groch to *chole*, a urad dal?
> Wiedza obrazkowa:
> http://www.foodsubs.com/Lentils.html
> http://www.foodsubs.com/Peas.html
> http://www.fatfreekitchen.com/hindinames-lentils-pic
tures.html
>
w linkach ktore podalas jest urad dal - taka mala czarna fasolka...
> PORANEK DNIA DRUGIEGO
> Z grochu odlac wode, tak zeby zostalo jej tylko jakis centymetr ponad
> poziom grochu. Zemlec dokladnie, oczywiscie tradycyjnie w recznym
> mlynku, a my sprytnie uzylysmy recznego blendera na prad :-). To samo
> uczynic z ryzem.
tzn tylko namoczone i surowe jedno i drugie?
> Dosa - ciag dalszy
> Do powstalej masy, ktora juz drugi dzien sie zajmujemy, nic wlasciwie
> przeciez nie robiac, mozna dodac rozne przyprawy do smaku.
tzn tej z ryzu i fasoli?
pzdr
marta
|