Data: 2004-08-18 15:26:00
Temat: Re: humus lub houmous - strączkowe inaczej
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
eM wrote:
> No to wypada nam porownac przepisy:
[cut]
Przyznaje sie bez bicia, za to z lekkim wstydem, ze tez zapominam
namaczac cieciorke (bo Ty chyba tez robisz to z grochu wloskiego?), a
chetka na specjal nachodzi mnie nagle i musi byc NATENTYCHMIAST
zaspokojona, wiec zazwyczaj uzywam... ciecierzycy z puszki ;) Tak wiec:
puszka ciecierzycy odsaczona, ale nie do konca
lyzka tahini (czubata, bo toto jest bardzo kleiste i robic sie menisk
wypukly, jak przy miodzie)
zabek czosnku (a jak zbliza sie katar to dwa alibo trzy)
sok z calej cytryny + troszeczke skorki
sol
oliwa z oliwek - tak z lyzka
No a dalej to oczywiscie miksuje i spozywam ze smakiem i z ogorkiem.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|