Data: 2015-09-20 19:01:47
Temat: Re: nadciąga dynia...
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-09-20 o 18:25, Chiron pisze:
>
> Użytkownik "FEniks" <x...@p...fm> napisał w wiadomości
> news:55feb557$0$600$65785112@news.neostrada.pl...
>> W dniu 2015-09-20 o 15:27, Chiron pisze:
>>> Ja krajam dość grubo (są w sprzedaży takie duże frytki, trójkątne-
>>> to mniej więcej tak wygląda). Kładę na blachę piekarnika (polewam ją
>>> olejem, ale bez przesady). Temperatura- 180 stopni. Nie wiem, jak
>>> długo- po prostu obserwuję, czy już zarumienione
>>
>> A robiłeś kiedyś frytki z ziemniaków?
>>
>
> No wiesz- szczerze? :-)
>
> Piszę o tym, co robiłem
Dla mnie frytki to są te smażone w głębokim oleju/tłuszczu. Inaczej to
po prostu pieczone ziemniaki, dynia, marchewka, inne.
Ewa
|